Wystartowała druga edycja ARP Business Mixer

Data dodania: 2018-04-20
W dniach 19 - 20 kwietnia w Ryni nad Zalewem Zegrzyńskim odbyło się kolejne spotkanie cyklu ARP Business Mixer. Zainaugurowane przez ARP w styczniu br. warsztaty, mają na celu  wsparcie procesów wymiany informacji pomiędzy spółkami Skarbu Państwa, które pozwoli na skuteczniejsze działanie. Inicjatywa cieszy się coraz większym zainteresowaniem, tym razem do rozmów zasiadło blisko 40 spółek z kilkunastu branż. Inicjatorem warsztatów są Kancelaria Prezesa Rady Ministrów i Agencja Rozwoju Przemysłu S.A.

ARP Business Mixer to szansa na spotkanie przedstawicieli różnych firm, których łączy jedno: wspierają rozwój gospodarczy Polski. Warsztaty to doskonała okazja do wymiany wiedzy i doświadczeń, które pozwalają jeszcze lepiej rozwinąć kompetencje spółek, ale także dostrzec perspektywy współpracy. Dzisiejsza frekwencja potwierdza, że program odpowiedział na ważne zapotrzebowanie, dlatego życzę państwu owocnych dyskusji, a w przyszłości wiele dobrych wspólnych projektów – tymi słowami przywitał zgromadzonych prezes zarządu ARP Marcin Chludziński.

Podczas spotkania przedstawiciele firm z całej Polski wymieniali się doświadczeniami i wiedzą z własnych obszarów. Forma wydarzenia zakłada rotacyjne rozmowy przy stolikach, sprzyjające wymianie ofert i propozycji dotyczących funkcjonowania firm. Taka formuła zapewnia zapoznanie się z charakterystyką działalności wszystkich rozmówców i umożliwia zidentyfikowanie potencjalnych kontrahentów. Zauważalne są już pierwsze efekty porozumień, które zostały zawarte przez kilka firm uczestniczących w pierwszej edycji Business Mixera.

W spotkaniu w Ryni wzięli udział przedstawiciele blisko 40 spółek z 14 branż, wśród nich są m.in. transport i spedycja, chemia i farmacja, elektrotechnika, budownictwo, energetyka,  przemysł zbrojeniowy, przemysł kolejowy czy lotniczy. Na ten rok są kolejne cykle spotkań w ramach ARP Business Mixer.