Waryński rusza z dwoma projektami na warszawskiej Woli

Data dodania: 2013-02-13
Grupa Waryński, spółka, która wchodzi w skład portfela Funduszu Inwestycyjnego MARS, należącego do Agencji Rozwoju Przemysłu S.A., rozpoczyna dwa projekty na warszawskiej Woli. W ich efekcie, na terenie 7 ha, powstanie w sumie około 100 tys. m2 mieszkań i biur. Pierwsze prace budowlane powinny rozpocząć się na przełomie 2013 i 2014 r.

Obie inwestycje deweloperskie na terenach należących do Grupy Waryński przy ulicy Jana Kazimierza w Warszawie będą miały charakter mieszkaniowo-biurowy. Spółka, będzie realizować te projekty wraz z partnerami branżowymi - Polnord i Dantex, w ramach spółek joint venture.

Szczegółowy harmonogram obu inwestycji powstanie do połowy 2013 r. Pierwsze prace budowlane mają szansę rozpocząć się na przełomie 2013 i 2014 r., a tym samym pierwsze mieszkania trafią do sprzedaży już na początku 2014 r.

Więcej informacji udziela:
Dawid Korszeń
Havas PR Warsaw
Email: dawid.korszen@havasww.com
Tel: +48 693 150 664

Grupa Waryński to dynamicznie rozwijająca się grupa kapitałowa, która od niemal 60 lat związana jest z szeroko rozumianym sektorem budownictwa. Grupa wykorzystuje również swoje wieloletnie doświadczenie i ugruntowaną pozycję w sektorze maszyn budowlanych. Tradycje te kontynuuje Waryński Trade Sp. z o.o. - jeden z najbardziej rozpoznawalnych krajowych dystrybutorów maszyn budowlanych i strategiczny partner koncernu LiuGong - największego chińskiego inwestora w Polsce. Głównym akcjonariuszem w Waryński S.A. Grupa Holdingowa jest Fundusz Inwestycyjny Zamknięty MARS, do którego należy też m.in. Centrum Bankowo-Finansowe przy ulicy Nowy Świat w Warszawie.