REMOG zainwestuje 14 mln zł w SSE EURO-PARK MIELEC

Data dodania: 2013-03-29
27 marca 2013 r. ARP S.A. udzieliła kolejnego zezwolenia firmie REMOG POLSKA Sp. z o.o. na prowadzenie działalności gospodarczej na terenie mieleckiej strefy ekonomicznej. Spółka zainwestuje w Podstrefie Mielec 14 mln zł i zwiększy zatrudnienie o co najmniej 11 osób.

REMOG POLSKA Sp. z o.o. jest producentem nowoczesnych komponentów dla przemysłu lotniczego, hydrauliki przemysłowej i samochodowej. W związku z rosnącą sprzedażą jej produktów, firma podjęła decyzję o uruchomieniu kolejnego projektu w mieleckiej strefie.

Spółka chce rozbudować swój kompleks produkcyjny oraz zbudować nową halę z niezbędną infrastrukturą i maszynami. Będzie tam produkować m.in. aluminiowe bloki zaworów hydraulicznych przeznaczonych do układu sterowniczego skrzydeł w samolotach oraz zintegrowanych korpusów hydraulicznych do stacji przełączeniowych.

Inwestycje spółki pozwolą zwiększyć zatrudnienie o co najmniej 11 nowych pracowników i utrzymać łączne zatrudnienia na poziomie 122 osób. Zakończenie inwestycji planowane jest w marcu 2015 roku.
REMOG POLSKA Sp. z o.o., z siedzibą w Mielcu, wchodzi w skład niemieckiej grupy  REMOG Rudolf Erich Muller GMBH & CO KG. Działalność gospodarczą na terenie należącej do Agencji Rozwoju Przemysłu SA Specjalnej Strefy Ekonomicznej EURO-PARK Mielec prowadzi w oparciu o zezwolenie udzielone w 2005 r.