Ogólnopolski Festiwal Kuchni Dworskiej na Zamku w Baranowie Sandomierskim
Data dodania: 2011-04-28
W Zespole Zamkowo-Parkowym w Baranowie Sandomierskim, jednym z dwóch zabytkowych obiektów należących do Agencji Rozwoju Przemysłu S.A., tradycyjnie przed Świętami Wielkanocnymi, 9 kwietnia 2011 r. odbył się Ogólnopolski Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Tadeusza Maysiaka - X Edycja Dań Wielkanocnych.

W Zespole Zamkowo-Parkowym w Baranowie Sandomierskim, jednym z dwóch zabytkowych obiektów należących do Agencji Rozwoju Przemysłu S.A., tradycyjnie przed Świętami Wielkanocnymi, 9 kwietnia 2011 r. odbył się Ogólnopolski Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Tadeusza Maysiaka - X Edycja Dań Wielkanocnych.

Festiwal, organizowany na Zamku w Baranowie od 2002 roku, jest pokazem sztuki kulinarnej prezentowanej przez przedstawicieli obiektów zabytkowych, mającym na celu powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych  z tradycjami wielkanocnymi.

Konkurs ma charakter prestiżowej imprezy, na której obiekty historyczne mają możliwość zaprezentowania polskich tradycji kulinarnych. Zwycięska ekipa Festiwalu jest nominowana do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski 2011 roku.

Atrakcją wieczoru była uroczysta Gala połączona z degustacją dań, w której wzięli udział zaproszeni goście znani ze świata biznesu, kultury i mediów.

  

 

Wyniki konkursu, galeria zdjęć oraz więcej informacji znajduje się na oficjalnej  stronie internetowej Zespołu Zamkowo-Parkowego w Baranowie Sandomierskim pod adresem: http://www.baranow.com.pl/Festiwal_Kuchni_Dworskiej.html