Nowa inwestycja w TSSE EURO-PARK WISŁOSAN

Data dodania: 2013-03-07
Nowa inwestycja w TSSE EURO-PARK WISŁOSAN

Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. wydała 6 marca 2013 r. kolejne zezwolenie na prowadzenie działalności na terenach należących do Tarnobrzeskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej EURO-PARK WISŁOSAN. W podstrefie Radom spółka Roboplast uruchomi produkcję opakowań dla przemysłu spożywczego. Nakłady inwestycyjne wyniosą 3,7 mln zł.

Na terenie Podstrefy Radom Obręb Wośniki, w dzierżawionej hali produkcyjno-magazynowej, spółka Roboplast zamierza uruchomić m.in. produkcję opakowań z tworzyw sztucznych dla przemysłu spożywczego. Zatrudnienie w zakładach  znajdzie 10 osób.

Jedynym udziałowcem Roboplast sp. z o.o. jest włoska firma Roboplast S.R.L z siedzibą w Vignolo. Spółka działa od 2012 r. i jest to jej pierwsza inwestycja w Polsce.

To pierwsze wydane w tym roku przez Zarząd ARP S.A. zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej na terenie Tarnobrzeskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej EURO-PARK WISŁOSAN. W sumie na terenie TSSE pozwolenie na działalność gospodarczą ma obecnie 110 przedsiębiorców.