Kwazar Corporation Sp. z o.o. w TSSE EURO-PARK WISŁOSAN

Data dodania: 2013-07-03
27 czerwca 2013 r. ARP S.A. wydała zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej na terenie Tarnobrzeskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej EURO-PARK WISŁOSAN. Kwazar Corporation Sp. z o.o. zainwestuje w Podstrefie Radom prawie 452 tys. zł i zatrudni co najmniej 25 osób przy produkcji wyrobów opartych o technologię rozdmuchu.

Jest to pierwsze zezwolenie dla Kwazar Corporation Sp. z o.o. na prowadzenie działalności gospodarczej na terenie TSSE EURO-PARK WISŁOSAN. Firma będzie produkować głównie wyroby z tworzyw sztucznych, m.in. oznakowania drogowe, opryskiwacze, zraszacze pieczarkowe,  zbiorniki na wodę i inne.

Kwazar Corporation Sp. z o.o. ma ponad 20-letnie doświadczenie w produkcji opryskiwaczy ciśnieniowych na rynku krajowym i zagranicznym. Firma jest również dostawcą produktów dla drogownictwa.

Wręczenie zezwolenia odbyło się w siedzibie ARP S.A. w Warszawie. Dokument z rąk dyrektora tarnobrzeskiego oddziału ARP S.A Marka Indyka odebrał prezes Kwazar Corporation Sp. z o.o. Bartosz Przybylski.

Fot.: ARP S.A. O/Tarnobrzeg