Konferencja „Kosmiczne Ścieżki Kariery” - inauguracja II etapu konkursu

Data dodania: 2021-05-05
6 maja przy wykorzystaniu aplikacji ZOOM odbędzie się konferencja Kosmiczne Ścieżki Kariery. Wydarzenie współorganizuje Związek Pracodawców Sektora Kosmicznego.

Konferencja zainauguruje II Etap konkursu, czyli możliwość aplikowania na staż przez studentów, absolwentów i doktorantów do jednej z 15 firm wyłonionych w I Etapie Konkursu. Podczas konferencji odbędą się 2 bloki Space Talks: Kosmos to ludzie, a przyszłość to młodość oraz Moja droga w kosmosie. Pierwszy skupi się na doświadczeniach firm, które przyjmowały lub będą przyjmować stażystów w ramach programu „Rozwój kadr sektora kosmicznego”. Przedstawiciele firm wyjaśnią, dlaczego korzystają z programu i jakie możliwości on daje. Podczas drugiego bloku laureaci poprzednich edycji programu opowiedzą, czy ich historia potoczyłaby się inaczej, gdyby nie udział w Konkursie.

Konferencja streamowana będzie na Facebooku: Agencji Rozwoju Przemysłu S.A., Związku Pracodawców Sektora Kosmicznego oraz partnerów Wydarzenia.

Możliwy jest też udział bezpośredni przez zalogowanie do aplikacji zoom: http://bit.ly/ksk-2021