Informacja prasowa ARP S.A. w sprawie sprzedaży akcji PZL-Świdnik S.A.

Data dodania: 2009-02-13
INFORMACJA PRASOWA AGENCJI ROZWOJU PRZEMYSŁU S.A. w sprawie sprzedaży akcji Wytwórni Sprzętu Komunikacyjnego PZL-Świdnik S.A.  Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. informuje, że zakończyła się faza oceny ofert złożonych w procesie sprzedaży akcji Wytwórni Sprzętu Komunikacyjnego PZL-Świdnik S.A. Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. oceniła oferty pod względem ich zgodności z przepisami prawa, Procedurą Sprzedaży Akcji, a także pod względem zaproponowanych w nich warunków finansowych, planów inwestycyjnych oraz innych zawartych w nich istotnych warunków i propozycji. Po dokonaniu oceny ofert - zgodnie z Procedurą Sprzedaży Akcji - spółka Aero Vodochody a.s została wybrana jako podmiot, z którym ARP w pierwszej kolejności rozpocznie negocjacje dotyczące sprzedaży akcji PZL-Świdnik S.A. Jednocześnie zgodnie z informacją przekazaną obu inwestorom, ARP S.A. - działając na podstawie Procedury Sprzedaży Akcji - zastrzegła sobie na każdym etapie prawo podjęcia negocjacji również z drugim oferentem - tj. ze spółką AgustaWestland N.V. - i prowadzenia ich równolegle z negocjacjami z Aero Vodochody a.s. Dodatkowych informacji udziela: Roma Sarzyńska - Przeciechowska, Rzecznik Prasowy Agencji Rozwoju Przemysłu S.A., tel.: 501 31 00 23, e-mail: roma.sarzynska@arp.com.pl

INFORMACJA PRASOWA
AGENCJI ROZWOJU PRZEMYSŁU S.A.
w sprawie sprzedaży akcji
Wytwórni Sprzętu Komunikacyjnego PZL-Świdnik S.A.

Dodatkowych informacji udziela:
Roma Sarzyńska - Przeciechowska,